Marie har læst: Orlandos Døtre

 Historien om to usædvanlige søstre
Forfatter: Anne Mette Bruun
Genre: Biografi
Oprindelige udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Bedømmelse: ✭✭✭✭✭✩

Hvorfor valgte jeg at læse biografien?
Jeg har længe kendt Virginia Woolfs forfatterskab, der spiller en stor og skelsættende rolle i litteraturhistorien. Jeg har ofte spekuleret på hvad der skulle til for at skabe nyskabende litteratur. Samtidig har essayet “Eget værelse” gjort mig nysgerrig på hendes plads i tiden som kvindelig kunstner.

Hvad handler biografien om?
Biografien handler ikke blot om Virginia Woolf, men også hendes søster, maleren Vanessa Bell. Begge to kvinder der ikke lod sig stoppe af fordomme og konventioner, hverken i deres liv eller kunst. Bogen går også bag om Bloomsbury gruppen, som de to søstre var tæt knyttede til.

Hvad var min oplevelse med biografien?
Forfatteren har virkelig gjort sit researcharbejde og formår at formidle det i en sådan grad, at man føler man næsten kendte de to søstre. Dertil kommer hun også med en vigtig pointe i forhold til Virginia Woolf; at vi ikke bør se hele hendes liv og værk i lyset af hendes selvmord, fordi det var så meget mere end dette.

Hvem bør læse biografien?
Biografien er naturligvis for folk med en interesse for Virginia Woolf og Vanessa Bell, men det er er også en biografi for folk der ønsker at kende Londons intellektuelle miljø i den første halvdel af 1900-tallet, samt de normer der var forbundet med kvinderollen på daværende tidspunkt.

Udvalgt citat:
 "Det er, som om hendes selvmord får lov at dominere alt, hvad der gik forud, båd i hendes forfatterskab og i hendes liv. Men der er mere at sige om Virginia Woolf. Hendes tilværelse var som helhed alt andet end dyster"Kommentarer

Populære indlæg