Marie har læst ensomhedens filosofi


Hvad er ensomheden? Findes der en god ensomhed? Og Hvorfor er nogle mere ensomme end andre?

Forfatter: Lars Fr. H Svendsen
Genre: Faglitteratur
Oprindelige udgivelsesår: 2017
Sidetal: 188
Originalsprog: Norsk
Bedømmelse: ✭✭✭✭✩✩


Hvorfor valgte jeg at læse bogen?
Det var bogens titel som fangede mig. Jeg har altid været interesseret i filosofi og synes det lød som et spændende koncept at behandle et fænomen samlet i en vog. Derudover er ensomheden jo noget som berører os alle sammen i mere eller mindre grad.

Hvad handler bogen om?
Bogen handler, som titlen indikerer, om ensomheden. Den er dog mere videnskabelig end filosofisk. Bogen er delt op i kapitlerne; ensomhedens væsen, ensomhed og tillid, hvem er ensomme?, ensomheden som følelse, den gode ensomhed, individualisme og ensomhed, venskab og kærlighed, ensomhed og ansvar.

Hvad var min oplevelse med bogen?
Bogen er skrevet meget videnskabelig og kan derfor godt virke en smule tør.  Der ikke er gjort meget ud af at gøre det spændende. Til gengæld er præsentere bogen pålidelig og relevant information om ensomheden. Endda nye og overraskende perspektiver. Fx hævder bogen at sociale medier kan true ensomheden, at mænd ikke er mere ensomme end kvinder og at ensomme ikke er mere alene end andre mennesker. Faktisk kan det at have få mange venner gøre dig ensomme.


Hvem bør læse bogen?
Det er en bog for alle, i den forstand at ensomhed er et livets eksistentielle vilkår, men det er nok et vilkår som vækker større genklang hos nogle. Man skal have en vis interesse for dette grundvilkår, da der ikke gøres meget ud af en spændende formidling.

Udvalgt citat:
"Meget af den tid, vi tilbringer i ensomhed, handler om vores forhold til andre, om hvordan vi bedst kan være i verden med dem. Vi er sociale dyr, også når vi vælger ensomheden.”


Bonus: Lars Fr. H Svendsen har skrevet lignende bøger med titlerne; “Kedsomhedens filosofi” “Ondskabens filosofi” “frihedens filosofi” og “frygtens filosofi”

Kommentarer

Populære indlæg